Eenvoudig

vingertandenborstel-2-stuks

Opgeven doe ik nog niet. Want Sam’s gebit moet gepoetst worden. Ik heb talloze filmpjes (Eenvoudig poetsen bij uw hond) gezien. Ja, op het filmpje ziet het er allemaal ook eenvoudig uit, maar dat zijn allemaal Jan Lullen van honden.

Sam is reteslim. Als ik alleen maar aan tandenpoetsen bij hem dénk, is hij er al vandoor… hopeloos! Hij trapt zelfs niet in de smakelijke hondentandpasta met leversmaak. En kijkt me aan met die pientere blik: ” Denk je dat ik achterlijk ben?”

Vandaag heb ik een vingertandenborstel gekocht, die onopvallend aan mijn wijsvinger gedaan en daar gewoon mee gaan zitten. En ja hoor… toen meneer dat ding in de gaten kreeg, schoot hij meteen weg. Op een afstandje bleef hij me gadeslaan. Ik deed niks en ging verder met tv kijken.

Dan zou je verwachten, dat hij na een tijdje bij me komt, maar nee hoor. Hij keek naar dat ding, toen naar mij en bleef op veilige afstand. De dierenarts heeft me vorige week uitgenodigd voor een lezing over tandenpoetsen bij de hond, hoe dat ‘eenvoudig’ kan. Eenvoudig… laat me niet lachen.

Dit kan ik ook nog proberen. Kost wel heel veel geduld.

getagged:,

2 thoughts on “Eenvoudig

  1. Han 4 februari 2015 om 01:30 Reply

    Waar zijn de tijden gebleven dat je je hond gewoon een kauwbot gaf waarmee hij zijn taden schoonkauwde?

    • Helen 4 februari 2015 om 11:18 Reply

      Er wordt nu veel meer op gebitten gelet. Onze dierenarts voert zelfs wortelkanaalbehandelingen uit bij honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.