Koken

surinaamse-bami2

Wie mij kent weet, dat ik dol op koken ben. Mijn eega schotel ik de lekkerste gerechten voor en ik probeer graag wat nieuws uit. Overal vind je papiertjes met aantekeningen voor gerechten. Maar ik berg ze ook netjes op in mappen, zodat ik ze snel bij de hand heb.

Recepten zet ik meestal snel naar mijn eigen hand. Als iemand een recept wil hebben, dan wil ik dat best geven, maar helaas is het vaak lastig de juiste hoeveelheden van ingrediënten aan te geven, omdat het bij mij meestal uit de losse pols gaat. Alles op gevoel.

Ik heb een kookafspraak met mijn buurvrouw, zij is van Javaans/Surinaamse afkomst en heeft nog wel wat nieuwe gerechten voor me om uit te proberen. Haar laat ik zien, hoe je de lekkerste sateetjes maakt en andere Indonesische heerlijkheden.

Maar daar moeten we dan wel een hele dag voor uittrekken, want koken kost tijd, maar daarna heb je ook wat.

One thought on “Koken

  1. tee 28 januari 2015 om 22:10 Reply

    Ik ken dat, koken kost tijd. Soms meer dan het op eten. Maar er zijn ook “snelle” Indische dingen, Vermits je al rijst hebt staan en wat restjes. Toch het lekkerste van alles vind ik: vers gekookte witte rijst (zonder smaakje), een beetje (goede) ketjap erover en fruitjes erover. Heerlijk! Je mag me er voor wakker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *