Ik wil een holodeck

Vandaag las ik, dat Microsoft de HoloLens heeft ontwikkeld.

Ik roep al jaren, dat ik een Holodeck wil, zoals we vroeger al zagen in Star Trek. Dat zou me nou ontzettend gaaf lijken! Even een uurtje naar een tropisch eiland of waar je maar wilt. Beetje relaxen, rondkijken…. en dat gewoon in je eigen huis. En heb je er genoeg van, dan stap je er zo weer uit. De hele wereld rond in een dag en je kan iedereen meenemen.

In Star Trek stapte je in een verhaal, een spel dat je kon spelen. Maar in mijn versie kan je dat uitschakelen en gewoon wat rondkijken. Niemand, die je kwaad doet. Alles in te voeren via je computer. Even mijn familie in Canada bezoeken, bakkie doen en weer terug. En dat allemaal binnen korte tijd.

Microsoft is al een heel eind op weg. Als je de ontwikkelingen volgt, dan gaat alles razendsnel en ik ben echt benieuwd, wat we allemaal over 10 jaar gaan meemaken. Als er nu in China al een flatgebouw gemaakt is met een 3D-printer, dan moet zo’n holodeck toch ook mogelijk zijn in de toekomst? Als het zo ver is, dan wil ik er eentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *