Dromen

Elke ochtend verbaas ik me weer over de hoeveelheid dromen, die ik de nacht ervoor gehad heb. Als een film gaat het aan me voorbij. En in hoog tempo wisselen ze elkaar af.

De meest waanzinnige dingen maak ik mee en ik kom mensen tegen van lang geleden, mensen waar ik weinig mee had en die absoluut niet in mijn gedachten waren. Maar ze zoeken mij op ’s nachts.

Raar of misschien ook niet, ik ben altijd alert en reageer adequaat in die dromen. Als het echt een onrealistische situatie is, dan heb ik dat ook meteen in de gaten en geef er onmiddellijk een andere draai aan. Het verhaal verandert meteen.

Dromen onthouden doe ik bijna altijd en als ik tussendoor even wakker word, dan kan ik ook gewoon verdergaan met die droom. Wat me wel opvalt, ik verwerk alles sneller dan een paar jaar geleden. Schokkende dingen, die ik in het leven meemaak, komen meestal de nacht erna al voorbij. Dat duurde vroeger soms een week of twee. Maar dan ben ik het wel kwijt. Systeem opgeschoond zullen we maar zeggen.

Hoe dan ook, ik vermaak me soms best wel met die dromen en in het weekend krijgt eega ze ook altijd meteen voorgeschoteld, als ik opsta ’s ochtends.

2 thoughts on “Dromen

  1. Frits 19 januari 2015 om 11:24 Reply

    Droom ook erg veel maar weet ’s ochtends meestal niet meer waarover.

    • Helen 21 januari 2015 om 10:41 Reply

      Het was vannacht weer raak, hoor… pfff…. Vermoeiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *