Creabea

breientrui

Het heeft een tijdje stil gelegen, maar ik ben weer verder gegaan met breien, want ik wil mijn trui nog wel een keer dragen, voordat het lente wordt.

De vorige trui was er eentje voor de Noordpool, vreselijk dik en zwaar en veel te warm voor Hollandse kwakkelwinters. Maar ach, hij is handig als de cv eens uitvalt op een koude winterdag.

Deze wol breit lekker weg en als het klaar is (nog anderhalve mouw te gaan), dan is de trui ook geschikt voor kille lentedagen. Alleen die mouwen… Ik werk nooit met patronen, dus het is proeflapjes maken en vooral veel meten.
Maar ik heb nu wat handigs gevonden op internet. Speciaal voor dames, die geen patronen gebruiken. Precies wat ik nodig had! En zo is mijn project een heel stuk sneller klaar. Voor april moet het af zijn, want dan kan ik mijn overtollige bollen wol tenminste nog terugbrengen. Ik koop altijd ruim in, zodat ik niks tekort kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.