Pepermuntballen

pepermuntballen

In het begin vrat ik me helemaal klem aan die dingen, terwijl ik helemaal niet zo’n snoeper ben. Meer van de hartige dingen. Maar ik rookte niet meer en dan zoek je wat anders, omdat het brein iets mist, de nicotinebeloning blijft uit.

Tante Wil had vroeger ook altijd pepermuntballen in huis en wat ik me herinner, zat ze daar hele dagen van te snoepen. Tante was volslank, dus daar zal het ongetwijfeld ook mee te maken hebben. Pepermuntballen en chocoladetruffels.

Maar ik ben de ballen nu wel zat, mijn lichaam vraagt niet meer. Zo af en toe pak ik er eentje, maar geen zeven meer achter elkaar. Sowieso is de abnormale trek naar eten afgenomen. Gelukkig heb ik er alleen aan gedacht en niets genomen, want anders paste mijn kleding allang niet meer. Het was een poosje afzien, vooral ’s avonds laat kreeg ik visioenen van bitterballen, tosti’s en leverworsten. De verleiding lag op de loer, maar ik wist, dat het op een goeie dag over zou zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *