Categorie archief: Creatief

Fenna ..?

fenna

 
Tja, ik ben aan het breien geslagen en ik ga het weer leuk vinden, dus was ik terecht gekomen op een Facebookpagina met allemaal zeer creatieve dames, die de mooiste dingen maken. Handig, want ik kan er voor veel vragen terecht als beginner.

Zo leerde ik, dat dure wol kopen helemaal niet nodig is en dat je heel goed terecht kunt bij Zeeman en Wibra. Bij Zeeman was ik al eerder geslaagd en van die wol heb ik nu een trui van nog geen 6 euro gebreid. Oud Hollands handwerk voor een prikkie en het draagt ook nog eens heerlijk. En gaat het niet helemaal naar wens, dan val je er nog geen buil aan.

Maar steeds kom ik de naam Fenna tegen… Fenna…? De dames zijn er dol op en ik heb begrepen, dat je een spekkoper bent, als je er genoeg van kunt inslaan. Fenna is een merk van Wibra en er schijnt een ware run op te zijn, omdat het hele leuke kleuren zijn. Op de één of andere manier weten de dames precies, wanneer er weer een lading geleverd wordt en dan gaan ze massaal op jacht.

Fenna dus. Aangezien ik helemaal de smaak te pakken heb én het me ook lekker bezighoudt, ga ik ook maar eens op Fenna-jacht. De Wibra zit hier vlakbij.

Creabea

breientrui

Het heeft een tijdje stil gelegen, maar ik ben weer verder gegaan met breien, want ik wil mijn trui nog wel een keer dragen, voordat het lente wordt.

De vorige trui was er eentje voor de Noordpool, vreselijk dik en zwaar en veel te warm voor Hollandse kwakkelwinters. Maar ach, hij is handig als de cv eens uitvalt op een koude winterdag.

Deze wol breit lekker weg en als het klaar is (nog anderhalve mouw te gaan), dan is de trui ook geschikt voor kille lentedagen. Alleen die mouwen… Ik werk nooit met patronen, dus het is proeflapjes maken en vooral veel meten.
Maar ik heb nu wat handigs gevonden op internet. Speciaal voor dames, die geen patronen gebruiken. Precies wat ik nodig had! En zo is mijn project een heel stuk sneller klaar. Voor april moet het af zijn, want dan kan ik mijn overtollige bollen wol tenminste nog terugbrengen. Ik koop altijd ruim in, zodat ik niks tekort kom.