Categorie archief: Koken

Inspiratie

Potverdorie… ik krijg er meteen trek van! Bij Kokkie Slomo doe ik altijd inspiratie op. Keus genoeg. Maar het is ook leuk, om de recepten te lezen, want er zit een heel verhaal bij. šŸ™‚

Bezoek

Hapjes

Volgende week speciaal bezoek! En dat bezoek ga ik verwennen met allerlei hapjes.

Ideeƫn genoeg, daar ligt het niet aan. Dat vind ik ook zo leuk aan koken, lekkere dingen verzinnen, zodat men ervan geniet. En als mijn bezoek geniet, dan doe ik dat ook. Het vergt enige voorbereiding, maar ik vind het allemaal heerlijk om te doen. De keuken is dan helemaal mijn domein en ik duld geen pottenkijkers.

Ongetwijfeld maak ik veel teveel, maar als er wat overblijft, dan gaat het meteen de vriezer in. Wie wat bewaart heeft wat.

Bezoek, maak je borst maar nat, want je gaat met een bolle buik de deur uit!

Koken

surinaamse-bami2

Wie mij kent weet, dat ik dol op koken ben. Mijn eega schotel ik de lekkerste gerechten voor en ik probeer graag wat nieuws uit. Overal vind je papiertjes met aantekeningen voor gerechten. Maar ik berg ze ook netjes op in mappen, zodat ik ze snel bij de hand heb.

Recepten zet ik meestal snel naar mijn eigen hand. Als iemand een recept wil hebben, dan wil ik dat best geven, maar helaas is het vaak lastig de juiste hoeveelheden van ingrediƫnten aan te geven, omdat het bij mij meestal uit de losse pols gaat. Alles op gevoel.

Ik heb een kookafspraak met mijn buurvrouw, zij is van Javaans/Surinaamse afkomst en heeft nog wel wat nieuwe gerechten voor me om uit te proberen. Haar laat ik zien, hoe je de lekkerste sateetjes maakt en andere Indonesische heerlijkheden.

Maar daar moeten we dan wel een hele dag voor uittrekken, want koken kost tijd, maar daarna heb je ook wat.